Příprava
Trochou soli posolte jemně nakrájené červené zelí a nechejte minimálně tři hodiny odstát. Pak opláchněte studenou vodou a nechejte okapat. Přidejte ocet z červeného vína a nechejte marinovat (pro nejlepší výsledek připravte zelí den předem).
Smíchejte maso se sobrasadou, vejci a strouhankou a ochuťte solí a pepřem. Nyní vytvarujte malé hamburgery, které jsou o něco větší než průměr housky (maso se během přípravy zmenší).
Vyloupněte avokádo a nakrájejte na malé kousky, pokapejte sushi octem, aby neztratilo barvu.
Opékejte hamburgery na středně ohřáté varné plotně a před dokončením naneste na každý hamburger trochu medu. Opečte hamburgerové housky.
Hamburger vložte do housky a přidejte jako oblohu nakrájené zelí, drcenou šalotku a avokádo. Vznikne pravá chuťová bomba, která kombinuje kyselost červeného zelí s jemným avokádem, pikantní chutí choriza se sladce medovým závěrem.