Bílý pórek podélně rozpůlíme. Dobře je umyjte. Buďte opatrní: neodkrajujte kořínky, vrstvy pórku se vám nerozpadnou.
Smíchejte miso se saké a octem a potřete jím plochou stranu pórku. Upečeme na olejem pomazané plotně a necháme dobře zhnědnout.
Mezitím si připravte kastrol se zelenými částmi pórku a nepoužitými bylinkami. Umístěte kastrol na OFYR, vytvořte páru a vařte pórek v uzavřeném kastrolu asi 15 minut.
Během vaření natírejte miso směs na plotnu a jakmile zaschne, seškrábněte ji špachtlí. Získáte pastu. V hmoždíři rozdrťte listy hluchavky, estragon a saturejku. Vmíchejte suché miso, abyste získali pesto.
Dressing: Vyskládejte pórek barevnou stranou nahoru. Posypeme suchou miso pastou. Ozdobte květy pažitky, maceškou, estragonem a aromatickými bylinkami.
Ochutnejte.
Bon Appétit!
Autor receptu: šéfkuchař Sang Hoon Degeimbre - L'Air du Temps**