Zabalte tuřín do listů a položte na gril OFYR. Nechte 30 minut vařit.
Mezitím vezměte druhý tuřín a škrabkou vytvořte dlouhou stuhu. Smíchejte sójovou omáčku a rybí omáčku. Potřete stuhu omáčkou (nebo použijte štětec k rozetření omáčky na stuze).
Stuhu srolujte a přeřízněte napůl. Dejte stranou.
Sundejte tuřín z grilu a odstraňte listy. Nakrájejte ho na plátky a pečte na plotně, aby se obarvil.
Z nasekaných tuřínových listů a zbylé směsi sójové/rybí omáčky připravte pesto. Pomocí hmoždíře získáte polotekutou směs. Přidejte koření.
Připravte si lakto-fermentovanou omáčku rozpuštěním másla v horké kimchi šťávě. Vyšlehejte. Přidejte koření. Kousek pečeného tuřínu nakrájíme a necháme v omáčce vyluhovat.
Na plechu opečte chřest a listy denivky s trochou oleje. Dochuťte solí a pepřem. Dejte stranou.
Talíř ozdobte rozvinutím jedné části stuhy. Druhou část nechte ve spirále pro efekt "růže". Posypeme pestem. Kolem talíře naaranžujte orestovaný chřest a výhonky denivky. Nahoru položte několik aromatických klíčků. Omáčku přidejte do středu.
Bon Appétit!
Autor receptu: šéfkuchař Sang Hoon Degeimbre - L'Air du Temps**